Werkwijze


Ik hanteer geen 100% omlijnde werkwijze, maar het is wel fijn om samen wat houvast te hebben. Wanneer je bij mij aankomt met een vraag, zal onze samenwerking vaak volgens onderstaande stappen verlopen. Zo weet je hoeveel concepten je kunt verwachten en dat het resultaat altijd in een direct te gebruiken format wordt opgeleverd. Wel zo fijn!
Lees meer over de verschillende diensten bij Over San’s Art.


Wanneer een nieuwe aanvraag binnenkomt moet ik me altijd inhouden. Uit ons eerste gesprek volgen al direct ideeën, vormen, kleuren en intentie.

Na een eerste gesprek koppel ik jouw vraag in eigen verwoording aan je terug. Op die manier kan ik controleren of wij op één lijn zitten en kan ik extra ideeën delen die zijn komen opborrelen.

Bij de meeste opdrachten werk ik vervolgens drie grove concepten uit. Soms is het idee al zo helder dat één schets voldoende is of spreken we dat af vanwege tijdsdruk.

Op basis van jouw feedback werk ik één van de concepten uit tot een eindconcept. In geval van Music Branding is het aan te raden dat één groepslid namens de band de feedback verzameld en zorgt voor de besluitvorming. Zo voorkom je chaos, besluiteloosheid en is het resultaat wel gedragen door de hele band.

Het eindconcept is bijna perfect. Op dit punt verwacht ik geen grootschalige aanpassingen meer en kun je als klant de rest van je groep of een testpubliek om feedback vragen. Er is nu nog tijd om de puntjes op de i te zetten. Maar mochten we hier concluderen dat het ontwerp toch geen match is, dan dan maken we aanvullende afspraken waarbinnen ik een ander/nieuw concept uitgewerkt.

Het definitieve ontwerp kan in ieder gewenst format worden geleverd. Denk aan een drukklaar pdf, svg vectorbestand, hoog resolutie png, … Cover arts voldoen aan alle criteria van streamingplatforms, zoals Spotify, zodat je niet voor nare verrassingen komt te staan.

Ik kan je ook verder helpen met het drukwerk, de website publicatie of de webshop voor je merchandise.